- نظرات و پیشنهادات را بپذیرید اما یک دیدگاه شفاف در ذهنتان داشته باشید که در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت چه دستاوردهایی خواهید داشت و بعد مراحل را با شاگردان خود و والدینشان به بحث بگذارید که تا جای ممکن موافقت در خصوص آنها حاصل شود.
- منعطف باشید ولی تمرکز بر هدف نهایی را همیشه حفظ نمایید. مراحل چالش را متعادل کنید به این معنی که هر بار قطعه جدید، سختتر از قبلی نباشد. اهداف کوتاه مدت مشخص کنید و اجراهای منظمی را ترتیب دهید که به همراه آنها پاداش و تشویقهای کوچکی وجود داشته باشد. عموما با گرم کردن آغاز کنید مثل گامها و تمرینات، اما طوری آنها را برنامهریزی نمایید که قسمت عمده زمان کلاس به نواختن قطعات پرداخته شود. همه چیز را در حرکت و سرزنده نگه دارید. در مورد زمان تمرین در هفته آینده پرسش کنید و مطابق با آن قرار بگذارید.
- بدانید که چه زمانی از برنامه منحرف شوید؛ اگر چه این اغلب بدیهی نیست! همه چیز را سازماندهی کنید. به یک ترتیب مشخص از آموزش و یادگیری نچسبید، مثلاً همیشه با گام شروع کنیم و با یک کار تفریحی مثل دوئت یا بداههنوازی خاتمه دهیم. بین برنامه داشتن و فرمول داشتن فرق بگذارید. اولی برای آغاز فعالیت خوب است ولی دومی غیر منعطف است و نیازهای هر فرد را در نظر نمیگیرد.
- خیلی زیاد در مورد یک برنامه فکر نکنید و حداقل تا حدی بر اساس آنچه که شاگرد از آن لذت بیشتری میبرد یا به طور طبیعی در آن بهتر است مایل شوید. کار معلمین بزرگ را تماشا کنید و در عمل ببینید چقدر با برنامه سازگار هستند. به طور گسترده مطالعه نمایید و از متدهای پداگوژی قدیمیتر مثل MAttay آگاهی یابید.
- یک دفعه وارد موضوعی سخت نشوید. به تدریج از شناخته شده به ناشناخته حرکت کنید و هر از گاهی به عقب برگردید تا به آرام شدن تنشها کمک نمایید. بهترین زمان برای تصمیمگیری درباره برنامه جلسه بعد در انتهای همین جلسه است نوشتن یاداشت برای شاگرد (مثلاً در حالی که شاگرد بعدی وسایلش را آماده شروع میکند) کمک میکند تا قرارهای بعدی روشن و قابل پیگیری باشد.
- به اشتراک گذاشتن برنامه در سیتان با شاگرد کمک مینماید آنها بدانند چگونه برنامهریزی کنند و از این جلسه تا جلسه بعد چه توقعی از ایشان میرود. نوشتن در دفتر تمرینشان (یا از خودشان بخواهیم این کار را انجام دهند مخصوصاً اگر بیش از یک شاگرد در کلاس درس میدهیم) به عنوان راه حل خوبی برای برنامه ریختن به کار میآید و از دوباره کاری جلوگیری میکند. (البته بستگی دارد که شاگرد هم به این موضوع پایبند بوده و به یاد داشته باشد اول هر جلسه دفتر تمرینش را به شما بدهد وگرنه شاید در همه موارد این روش مناسب نباشد).
- در برنامهریزی جلسه بعد مشخص و واقعبینانه عمل نمایید. مقدار زیاد تکلیف، ممکن است باعث شود فردی شکست بخورد و ممکن است به جای افزایش تمرین، تلاش او را محدود کند و حتی ممکن است اگر از این موضوع مضطرب باشد، جلسه بعد به کلاس نیاید. با این حال شاگردان، مشتاق نشان دادن چالشهایی هستند که به دست آوردهاند.
- در زمان میان ترم و تعطیلات، برای مرور فعالیتهای درسی وقت بگذارید و متناسب آن برنامهریزی کنید که تمرین خوب همچنان ادامه داشته باشد اما همچنین دوباره بر قسمتهایی که نادیده گرفته شده بودند تمرکز مجدد کنید اگر متوجه شدید تمرکز کم شده است و همه چیز تکراری شده استرفعالیتهای موسیقی گستردهتری را مورد توجه قرار دهید. گوش دادن، تئوری، آهنگسازی، بداههنوازی، نوازندگی در گروه ( و این لیست همچنان ادامه دارد! ) - اینها مهارتهای آینده موزیسین شدن هستند زمانی که آهنگهای این ترم، فقط تبدیل به یک خاطره شدهاند.
- واکنش داشته باشید؛ فایده کلاسهای خصوصی تک نفره این است که به شما این اجازه را میدهد که هر چند وقت یکبار همه برنامهها را کنار گذاشته و به آخرین منبع الهام و انگیزه جدید، چه در معلم چه در شاگرد واکنش نشان دهید و به آن بپردازید.
- روال همیشگی یک ساختار منعطف برای هر جلسه ایجاد کنید.
- یک گام یا تکنیک را انتخاب کنید و راههای بسیاری برای پرداختن به آن جستجو کنید. مثلاً یک گام جدید - قطعههایی که از آن استفاده کردهاند را بیابید و یاد بگیرید.
- قطعهها و درسهای زیادی از منابع مختلف استفاده کنید.
- یک برنامه سه ساله، یک ساله، ترمی و هفتگی داشته باشید و آن را گاه به گاه با شاگرد مرور کنید. اطمینان حاصل کنید از اینکه یک بایگانی خوب از همه آنها دارید و برای شاگرد امکان مراجعه به آنها وجود دارد در حالی که گاهی هم در حین درس به آن اشاره میکنید. درباره مواردی که پوشش دادهاید و همچنین مواردی که پروژههای طولانی مدت هستند صحبت کنید. از نظر تکنیکی و موسیقایی، همانها میتوانند لایو موتیوهای تدریستان شوند.
برگرفته از مقالات دوره آموزشی آنلاین becoming a better music teacher توسط ABRSM- Future learn
.
.
.
.
.
آموزشگاه موسیقی پیانو، تنها آکادمی تخصصی آموزش پیانو در کرج میباشد. جهت ثبت نام اینجا کلیک کنید.